Радио-порицание за Митко, който поруга трикольора във Facebook

Крими

30-01-2013, 17:26

Снимка:

"24 часа", архив

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Закопчаният за гаврата с трикольора на свобода, засега

Поругалият трикольора – невменяем

11 месеца решетки, но условно, е наказанието за бургазлията, който бе закопчан заради сеещ расова омраза профил в социалната мрежа

Порицание по радиото и 11 месеца зад решетките, но условно, е наказанието за 28-годишния Митко Стайков, който бе арестуван в началото на ноември заради гаврата с българското знаме във facebook, научи Burgasutre.

Отложената присъда е с 3 г. изпитателен срок и е произнесена вчера. 

"Порицанието ще бъде изпълнено в ефира на Общинското радио, където ще бъде прочетен диспозитивът на обвинението срещу Стайков", обясни за Burgasutre говорителят на Районна прокуратура Мария Маркова.

Според законовите разпоредби срокът това да се случи 3-дневен от датата на произнасяне и се задейства след пристигането на случая в дирекция "Изпълнение на наказанията", уточни прокурор Маркова.

Както Burgasutre вече писа Стайков бе арестуван при спецакция на бопаджии в началото на ноември, а сеещите расова омраза страници бяха блокирани от антимафиотите. Младият бургазлия разбуни социалната мрежа със скандалния профил Armacedone Penkov и страницата Life.for.Roma, които създал и поддържал.

В тях той качвал снимки и поствал коментари, които подбуждат към расова омраза, проповядвал национална омраза и дискриминация, сочат в решението си магистратите. 

"Браво момчета. Браво. Българинът заслужава жестока смърт, защото е едно изсрано лакомо, лайно.  Ние ромите ще наследим България защото тя не заслужава онзи миризлив, грозен и потен българин", е само един от коментарите на Стайков в мрежата, за които той е признат за виновен.