Семейство с 2 деца зъзне трети ден без ток заради профилактика

Мисия Бургас

31-01-2013, 08:00

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още по Темата:

EVN докара бизнесмен до бесило

Сливенско село без ток от пет дни

Захранването спирало за по 10-15 минути по няколко пъти дневно от понеделник насам, сигнализираха читатели

Профилактика на енергото оставя без ток десетки семейства в центъра на Бургас, сигнализираха читатели на Burgasutre. Вече трети ден живущите на ул. "Ал. Стамболийски" зъзнат заради честите спирания на тока в района.

"Токовите удари са от 3 дни. Захранването спира за по 10-15 мин. по няколко пъти на ден. Отопляваме се с климатици, все пак не сме в каменната ера да се топлим на твърдо гориво. Имам две деца, едното от които новородено. При тези минусови температури навън и 5 мин. са достатъчни, за да изстинат помещенията", жалва се Любо Димитров, който живее в една от кооперациите на "Ал. Стамболийски".

Според пресотдела на EVN прекъсванията на тока са за не повече от минута-две, но оттам не отрекоха, че има такива и че се случват по няколко пъти на ден. 

Живущите в района недоволстват и от това, че никой от енергото не ги е предупредил по никакъв начин за извършването на профилактика, както правят от ВиК например, и се налага да търпят неудобства от честите спирания на тока без каквото и да е предупреждение.

От пресофиса на ЕVN казаха пред Burgasutre, че предупреждение за спиране на захранването има. По какъв точно начин са били уведомени хората обаче, не бе уточнено.

"Никакви съобщения не сме получавали. Нито пък има разлепени такива по входовете", категоричен e домоуправителят на жилищна сграда номер 10 на ул. "Ал. Стамболийски".

Освен, че са принудени да стоят на студено бургазлии от района се страхуват, че заради прекъсванията на захранването, ще изгорят и ел.уредите им.

"По няколко пъти на ден рестартирам фризери, хладилници, климатици", казва Любо Димитров.

Burgasutre направи запитване до дружеството докога ще продължи профилактиката, но въпреки обещанието, че ще ни информират, отговор на въпроса все още не е постъпил. 

В Пловдив бизнесмен сложил край на живота си след като дълго време бил размотаван от енергото, съобщава Plovdivutre.bg.

Човекът дошъл в Родопите от чужбина с намерението да се захване с възобновяеми енергийни източници. Мъжът изтеглил голям кредит. С парите направил вятърни турбини, за да произвежда електричество, което да продава на дружеството. Тогава започнали трудностите. Цялата история - четете тук