Болен магистрат отложи дело за убит пред дискотека

Крими

31-01-2013, 16:42

Снимка:

BurgasUtre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хирурзи казват в съда ритници или нож убили Реджеб пред бар в Слънчев бряг

Същата причина спря процеса и през декември

Болен съдебен заседател отложи делото за смъртта на младия Реджеб Ероглу, който издъхна след кърваво меле пред дискотека "Гоу, гоу гърлс" в Слънчев бряг през юни 2011-а.

Според прокуратурата виновни за смъртта му са Златин Колев, който налагал Реджеб с ритници, и Петър Христов, който го наръгал с нож.

От съдебно-медицинската експертиза не стана ясно кои наранявания са се оказали фатални за Реджеб, затова окръжните магистрати решиха да бъдат призовани медиците, които оперирали момчето по спешност.

Още в началото на декември се очакваше докторите от МБАЛ да внесат яснота по този въпрос, но делото бе отложено заради болен заседател. Днес същата причина попречи на процеса да продължи.

Както burgasutre писа делото върви за втори път в Бургаския окръжен съд. При първото разглеждане то приключи с ефективни присъди за двамата обвиняеми, но на втора инстанция отново го върнаха на окръжните магистрати. 

Сега обаче обвиняемите не признават вината си, въпреки че процесът също както и първия път върви по реда на съкратеното следствие.

По всяка вероятност след изслушването на медиците, оперирали Реджеб, делото ще навлезе във финалната си фаза и ще се пристъпи към пледоариите на двете страни.