Алиша Кийс – новото лице на BlackBerry

Свят

01-02-2013, 10:52

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

BlackBerry се завръща по-лъскав отвсякога

Певицата е назначена за творчески директор в телефонния гигант

Американската соул и рап звезда Алиша Кийс се присъедини към екипа на канадския технологичен гигант BlackBerry в качеството на творчески директор на фирмата.

Това е поредната стъпка на един от пионерите в смартфон сегмента, създал култовата марка телефони BlackBerry, в опита му да си върне загубените позиции на технологичния пазар.

Новата длъжност на Кийс я нарежда в дългия списък със знаменитости от света на шоубизнеса, работещи като творчески директори за различни компании в опит да освежат и популяризират имиджа им срещу известна сума. Сред тях са имена като небезизвестния will.i.am от Black Eyed Peas, назначен за директор по творческите иновации за Intel (INTC) и екстравагантната Lady Gaga, присъединила се към екипа на Polaroid в по-добрите времена на компанията през 2010 г, отново като творчески директор.

Освен в разработката на нови модели смартфони, певицата ще бъде ангажирана в предстоящи рекламни кампании на BlackBerry. Като лице на фирмата може да се очаква тя да се включи и при анонсирането на актуални продукти на фирмата като наскоро обявената нова версия 10 на операционната система BlackBerry OS и първите две устройства от следващо поколение, които ще я използват – смартфоните BlackBerry Z10 и BlackBerry Q10.