Спа уикенд или плюшени мечоци за Свети Валентин (СНИМКИ)

Животът

01-02-2013, 17:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Обичайте и правете дарове на любимия не само на 14 февруари

Свети Трифон днес води пролетта. С пълни чаши с традиционната напитка почитаме празника на лозарите и виното и честитим на именниците. Много от почитателите на Дионисиевата напитка предпочитат да празнуват на датата по стар стил – 14 февруари. Всяка година има спорове кой празник е по-важен за българите – на Трифон или на ударените от Купидон - Свети Валентин. Само самите влюбени не спорят – те направо действат и май са в най-изгодната позиция – на щастието.

Нетърпеливите започнаха подготвката за празника още от първия ден на февруари. Търговците по централните улици на Пловдив са категорични, че най-купувани са огромните плюшени мечета и сърца. "Избират масово големи играчки с цени над 50 лева. Мъжете се чувстват по-сигурни, когато поднесат впечатляващ с размерите си подарък", коментира продавачка на магазин на ул. "Гладстон". Плюшени сърчица и малки мечета предпочитат младите, а по-улегналите дами и господа залагат на стилните подаръци като рамка за снимка, ефектна кожена кутия за бижута, сувенир за стена. Продавачката съветва да не набелязвате подарък за любимия и да оставате купуването за след няколко дни. "Колко разочаровани имам преди всеки 14 февруари, аз си знам. Все се оказва, че някой е купил преди тях избрания сувенир", добавя тя.

По-малко са влюбените, които залагат на парфюма. Все пак силният пол е готов на щедрост, ако се е ориентирал към благоуханията. "Средната цена за качествен вносен парфюм, която господата са готови да дадат варира от 48 лева до 80 лева. За тези пари може да намерите оригинален аромат", смята консултант в магазин за парфюми на същата улица.

Тези, които очакват с нетърпение празника на влюбените, не са само самите те, а и търговците на живи цветя. "Най-обикновена и малка роза на 14-ти върви 5 лева. По-големите с дълги дръжки се купуват за 8 лева", твърди продавачка на Центъра. Червеното класическо цвете до ден днешен е най-масовият подарък в любовната февруарска вечер.

Двойките обаче все по-често вместо материални подаръци си даряват изживяване. Пред вечеря в града, те предпочитат да отседнат в Спа комплекс близо до Пловдив. Кувертите на празничните вечери в града варират между 20 и 30 лева тази година. Отсядането в хотелите в Родопската яка, включващи нощувка, вечеря и спа процедури за двама струва около 70 лева.

За две нощувки Спа комплексите се надпреварват да предлагат промоции. 128 лева излизат глезотии като парна баня, сауна, басейн, джакузи, фитнес и други.

"Цял ден сме сред подаръци и знаем едно - какъвто и дар да изберат влюбените, в крайна сметка важен остава самият жест. Изненадвайте любимите си хора", казват продавачите в магазините за сувенири.

Ние категорично ги подкрепяме. Понякога с дребен предмет може да кажете толкова, колкото лускозен подарък и букет от 100 рози не могат да изразят. Важното е да обичате. Тогава сами ще откриете как да поднесете изненадата и ще дарявате внимание всеки ден от годината.