Едва двайсетина поискаха съд за биячите на Октай

Поредният митинг силен само във Фейсбук

В Пловдив точно 22-ма души се включиха в протеста срещу делегатите на конференцията на ДПС, нанесли побой над Октай Енимехмедов, пише Радио Пловдив.
Съвсем символично участниците се събраха за по-малко от половин час пред Съдебната палата. Пресилени се оказаха очакванията, разпространявани във Фейсбук. Това е поредният протест силен само в социалните мрежи, коментирали участници в митинга.
Освен в града на тепетата по едно и също време – 12 часа на обед, протести срещу побоя над Енимехмедов се организираха още в София, Варна и Бургас. В морската столица шепа варненци са изразили искане за справедлива реакция на Темида у нас спрямо биячите на нападателя на Доган, пишат колегите от Varnautre.bg. 
Сред исканията, разпространени до медиите от инициативен комитет "Съд за медиите", са: записите от побоя да бъдат прегледани; лицата, нанесли побой над вече обезвредения Октай Енимехмедов, да бъдат разпознати; анализиране на виковете на делегатите, сред които "убийте го" и "не го оставяйте жив", да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено събитие.