Екопротест за Свети Валентин в Бургас

Шествието ще започне от Тройката в 18 часа

Пореден протест в защита на българската природа и девствените плажове стягат еколозите в Бургас. Шествието е насрочено навръх празника на влюбените Свети Валентин от 18 часа на площад Тройката. 

"Човек трябва да защитава това, което обича и това в което вярва. А какъв по-добър ден за това от 14-ти февруари. Нека покажем, че няма да отстъпим от гражданската си позиция. Нека покажем, че няма да отстъпим от Иракли, Странджа, Пирин, Родопи и цялата дива природа на България. Наше конституционно право е като граждани на тази държава да участваме в решенията какво да се случва с нейната територия. Всяка подкрепа е важна. От нас зависи да променим нещата към по-добро", апелират организаторите на инициативата на официалната Facebook страница на събитието "Да защитим българската природа".

В социалната мрежа еколозите са извадили текстове от Конституцията, в които се посочват, че "цялата държавна власт произтича от народа", "държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и обществото" и "Земята е основно национално богатство, което се ползва от особена закрила на държавата и обществото".

Както Burgasutre писа стотици бургазлии скочиха срещу строежите по Черномориета на 17-и януариТогава се състоя последният протест, който мина под мотото "Долу ръцете от Черноморието". С плажни чадъри, шнорхели и хартиени корони на главите си протестиращите скандираха "Плажът е за всички не само на богати чички!" и "Искаме природа, не бетон". На шествието в защита на природата бяха излезли дори майки с колички.