Чанинг Тейтъм и Джъд Лоу в последната лента на Содърбърг

"Странични ефекти" ще се завърти по кината на 15-и март

Любимците на Америка Катрин Зита-Джоунс, Джъд Лоу, Чанинг Тейтъм се включват смело в посления проект майстора-режисьор Стивън Содърбърг, който излиза по кината у нас на 15-и март. "Странични ефектипровокира със задълбочен и сатиричен поглед върху пристрастеното към всякакви медикаменти западно общество. Историята разказва за опасен експеримент с ново лекарство, който преобръща наопаки света на успяла нюйоркска двойка.

Емили (номинираната за "Оскар" Руни Мара, "Мъжете, които мразеха жени", "Социалната мрежа") и Мартин Тейлър (Чанинг Тейтъм) са млади, красиви и заможни. Водят луксозен живот в скъпо имение, с яхта и всякакви глезотии, които могат да се купят с пари, до момента, в който Мартин попада в в затвора за търговия с вътрешна информация. В продължение на четири години Емили го чака в малко апартаментче в горен Манхатън, но излизането му на свобода се оказва за нея също толкова съсипващо, колкото и попадането му в затвора.

Емили изпада в депресия, а психиатърът Джонатан Банкс (Джъд Лоу) е повикан да консултира случая й - решение, което ще промени живота на всички замесени. След лечение с различни препарати, които не намаляват симптомите на Емили, накрая Банкс й предписва ново лекарство, предназначено за лечение на тревожност. Страничните ефекти на медикамента имат смразяващи, фатални последствия - бракове са провалени, частната практика на Банкс намалява рязко и някой умира. Съсипан от този професионален провал, Банкс е обсебен от търсенето на виновника. Истината, която разкрива, заплашва да заличи и малкото, което е останало от кариерата и личния му живот.