9, 11, 17, 26 и 113 вече возят, 21 и 25 – от утре

Новите превозвачи с договор за една година

По линии 9, 11, 17, 26 и 113  вече се движат автобуси. Те се обслужват от нови превозвачи, които поеха маршрутите на фирма Градски транспорт, с която общината отказа да работи. От тази сутрин рейсовете вече изпълняват курсовете в график, заяви кмета Иван Тотев. Очаква се №36 да тръгне след обяд. Останалите два номера – 21 и 25 ще потеглят от утре, поясни той.

Общо 5 фирми си поделят 8-те линии на фирмата на Ангел Батаклиев. "Автотранс Чолаков" ще поеме номера 17 и 113, "Пълдин тур" на Валери Лозанов - 25 и 26, "Автобусни превози" на Петко Ангелов - 9 и 11, "Хеброс бус" – 21, а за КЗТ "Златанови" е линия 36. Подписали сме договори за една година, заяви градоначалника.

На новите автобуси са монтирани джипиес устройства. Сега услугата ще бъде по-качествена и колите ще се движат по разписание. В същото време по автобусните линии ще работят част от съкратените служители на Градски транспорт. Вече 100 човека са наети от новите превозвачи. Надяваме се броят им да нарастне. Това от части ще тушира проблема със съкратените служители на Градски транспорт, посочи Тотев.

Кметът обяви още, че до месец ще бъде изменен маршрута на две автобусни линии. Целта е да се върне връзката между районите Южен и Изтопчен, която е била загубена със закриването на тролей 14. Най-вероятно промяната ще засегне маршрутите на 36 и 21. И двата рейса вече ще минават по булевард Източен, като първия ще излиза през Военна болница и Сточна гара, а вторият – на бул. „Шести септемри”.