Премиерът: Полицай с почести съм!

Политика

05-02-2013, 13:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов призна за "Буда"

Борисов не бил Буда, дебнели го заради Бай Тошо и Царя

Бойко твърди, че левите го атакуват с изфабрикувани досиета

Министър-председателят Бойко Борисов се защити след нападките около досието "Буда".

"За всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил", каза той по повод разсекретените документи от папката.

"Ако има 0.00001% вярно в това, което говори опозицията, вярвайте ми, президентът Барак Обама няма да ме посреща с военни почести, канцлерът Меркел няма да ме посреща с военни почести, няма всички директори на най-големите в света служби, когато идват в България, да дават най-добрата оценка за мене като полицай, няма да имам ордените на Испания, на Франция за полицейските си дейности", обяви Борисов.

Премиерът заяви, че докато не се осъди тежко някой, това няма да спре.

На въпрос започва ли "битката с папките", Борисов заяви: "За всички избори досега съм минавал през такъв етап. За всички, което дава възможност на хората да оценят срещу какво се борим. За всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил и то интереси в полза на хората. Това е проблемът".

По думите му атаките идват от медийни среди, приближени до Станишев и Моника Йосифова.

"Това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всички, които стоите тук. Днес мога да разпоредя на службите - да образуват подобни дела на всичките ви журналисти. На другия ден, или когато дойдат след един месец при теб и те питат – ти искаш ли да си агент и ти кажеш – не, те го свалят на отчет. И вчера БОП-а този документ показа", каза министър-председателят.

Борисов допълни, че ако е бил агент, и ако е можел да помогне на службите, само щяло да му е приятно да го споделии направи.

"Логичен е въпросът – откъде идва "Буда"? Знаете, за съжаление, че тогава ми се случи едно нещастие – 1997 г., когато взривиха на Цветелина джипа. Това дело се казва "Буда". В това дело има три изречения отдолу, в които пише, че тя живее на семейни начала с Бойко Методиев Борисов – шеф на фирма "Ипон".

И понеже знаете, че делата се кръщават, тогава някой решава така да го кръсти. Сега вече целта е да бъдем всички маскари – в смисъл и Борисов бил агент. Буда... Аз съм православен, знаете, друг Господ, друг Бог", коментира премиерът.

На въпрос - защо сега излизат тези информации, Борисов заяви: "Защото няма какво да правят, изборите идват".

На друг въпрос свързан с дейността на фирма "Ипон" и евентуални подозрения, че има връзка с криминални структури, Борисов обясни: "Как по това време, когато охранявам Тодор Живков и се явявам на митинги с него, и в същото време със Симеон Сакскобургготски обикаляхме страната и той стана премиер, ще имаме връзка с криминални структури? Това са много, много весели от тяхна страна неща. Съжалявам за тези хора от "Бивол", че им се явяват маша. По този начин като излиза винаги има оттенък на ченгеджийница", категоричен бе Борисов.