Консултативният съвет осъди остро нападението срещу Доган

Компетентните органи трябва да си свършат работата бързо и качествено, поиска Росен Плевнелиев

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) категорично осъжда като недопустим и престъпен акт нападението над Ахмед Доган, обяви след заседанието президентът Росен Плевнелиев.

Атаката срещу дългогодишния лидер на ДПС беше втора точка от заседанието на съвета, което продължи шест часа.

"Компетентните държавни органи и институции, работещи по случая, не трябва да оставят съмнение в обществото за обективността на резултатите от хода на разследването и да си свършат работата бързо и качествено", посочи държавният глава.

Той допълни, че КСНС се е обединил около няколко предложения към държавните органи и институции във връзка с нападението над Доган.

Според тях Националната служба за охрана трябва да оптимизира организационната си структура, подзаконовите и административните актове, регламентиращи дейността й, подготовката и преподготовката на служителите, системите за оперативно планиране, координация, взаимодействие и контрол.

КСНС предлага Националната служба за охрана да разработи програма за техническото и технологично обновяване на средствата за охрана и материалната база за подготовка на служителите, която да бъде ресурсно осигурена.