Нова автогара градят в "Меден рудник"

Заделени са средства и за основен ремонт на 3 училища в комплекса

"Реконструирането на Главната източна артерия, която ще свърже централната част на комплекса с бул. "Захари Стоянов" и изграждането на чисто ново енергоспестяващо осветление, стъпка по стъпка ще превърне "Меден рудник" в много по-благоустроен квартал". Това съобщи зам.-кметът по строителство Костадин Марков по време на обществено обсъждане на бюджет` 2013 с жителите на най-големия комплекс в града.

В следващите месеци в "Меден Рудник" ще започне изграждането на нова автогара. Оттам ще тръгват чисто новите автобуси, които ще обслужват бургазлии, част от пилотния за страната "Интегриран градски транспорт". Предвидени са да бъдат изградени и велоалеи.

Приоритетно за общината е да ремонтира ул. "Въстаническа",  отваряне на ІІ-рия корпус в Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Надежда" и изграждането на допълнителен корпус в зона А на комплекса, където ще се разкрият нови яслени групи, а през късна пролет отворят врати и два центъра от семеен тип. Изграждането на плувен комплекс и разширяването на пречиствателната станция също са сред проектите на местната администрация.

Предстои също да се направят нови тротоари на места в комплекса , където това е най-наложително. Ще бъдат санирани и трите училища "Константин Петканов", "Петко Росен" и "Найден Геров".

"През тази година продължава успешната практика на общината за премахване на незаконните гаражи в комплекса. Само в зона А през изтеклата година по този начин са освободени 2000 паркоместа", уточни директорът на териториалната дирекция Магдалена Манолова, във връзка с поставен въпрос за нуждата от зони за паркиране.