Японска ТВ ще снима филм за вампира в Созопол

Туризъм

08-02-2013, 11:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

2012: Най-силната вампирска година

Очаква се екипът да пристигне у нас в началото на следващата седмица

Държавната японска телевизия ще пристигне в Бургаско до броени дни, за да започне работа по снимките на филм за прословутия вампир от Созопол, научи Burgasutre.bg.

Най-вероятно екипът ще пристигне у нас още в понеделник или вторник и веднага ще започне работа по проекта си, каза шефът на НИМ проф. Божидар Димитров.

В момента ценната находка, която постави морския град в центъра на археологическите събития през миналата година, се намира в столицата, където антропологът проф. Йордан Йорданов прави пластична възстановка на лицето, каквито имат цар Калоян и Самуил.

Очаква се вампирът да се завърне в родния Созопол в началото на лятото. Идеята е прочутият "кръвопиец" да бъде експониран на мястото, където е открит или да бъде показан в местния музей.

Припомняме, че в средата на юли National Geographic излъчи филм първо за мощите на Йоан Предтеча, които бяха  открити на остров Свети Иван през 2010 г., а след това от телевизията заснеха документална лента и за вампира от Созопол.

Статията за созополския вампир в профила на National Geographic в социалната мрежа Фейсбук пък се превърна в най-споделяния линк през летните месеци.