Пак проблем с винетките в Пловдив

Мисия Пловдив

08-02-2013, 10:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Внимавайте за фалшиви винетки

АПИ пусна още 150 000 винетки от днес

Годишните винетки кът още на старта

В някои пунктове чакат цяла седмица зареждане на стикери

Не във всички пунктове за винетки в Пловдив може да си купите от стикерите, показва репортерска проверка на Plovdivutre.bg. Пет дни след съобщението, че Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) пуска по дистрибуторската мрежа още 150 хиляди броя годишни винетки, в нашия град в магазините на Office 1 все още ги чакат. „Заявили сме ги преди седмица, но не ни доставиха“, каза за Plovdivutre.bg продавач в обекта.

Припомняме, че изведнъж стикерите масово залипсваха по бензиностанции и пощенски станции още в първия ден, в който влязоха в сила – 1 февруари.

Тогава служители, пожелали анонимност, разказаха, че се зареждат както годишни, така и седмични и месечни винетки, но годишните се изчерпват за по-малко от час.

По предварителната информация стикери за 2013 година се продават в над 3 000 пункта в страната от 15 декември, но по традиция повечето хора изчакват последния момент, за да си набавят. След като липсата в магазини и бензиностанции беше разгласена от медиите, от АПИ разпространиха допълнително от стикерите. Любопитно е защо в част от посочените пунктове за закупуване на винетки, те не се доставят.

Годишните винетки за леките автомобили струват 67 лева, месечните - 25, а седмичните - 10 лева. Шофьорите без винетки могат се санкционират с глоба от 300 лева. За камиони и автобуси тя е 1 500 лева.