Годината на Змията: какво ни очаква?

Змия вкъщи значи, че няма да има глад и лишения

Днес с тихо припляскване на крилата Драконът отлета от Земята, а в домовете ни с меко просъскване ще се плъзне Годината на Черната Водна Змия. А заедно с Източната царица в ума ни ще влезе мъдростта, на която тя е символ, а в сърцата ни ще се настанят нежните семейни взаимоотношения, чиято пазителка е Змията.

Заради библейската си роля на изкусителка на Запад Змията е носителка на отрицателен заряд като символ на злото и злобата, на раздвоения език и на сплетните, но на Изток тя е почитана като всевластна Владетелка на ума и сърцето, пазителка на семейните ценности, изцерителка на физическата болка и носителка на духовното и просветното извисяване над простосмъртните неудачи на битието, пише електронното издание на Труд.

Любов

Змията е пазителка на семейното огнище. За нея казват, че се увива ласкаво около партньора си и го пази от всички несгоди и беди. Проблемът е, че понякога любовта  може да задушава, защото тя е обсебваща и иска цялото внимание за себе си. Освен това за нея всичко изглежда щастливо като през меден месец, но в един момент реалността я застига и тя започва леко да се изплъзва (като истинска змия) от отговорностите си.

Въпреки това точно нейната година е подходяща за свиване на ново семейно гнездо. Самотните сърца получават шанс да срещнат своята предопределена от съдбата им половинка. Обвързаните пък ще видят нови стимули и доказателства за любовта си, ще открият в нова светлина партньора си, ще го заобичат по-силно.

Дори и тези, които няма да срещнат любовта през годината, ще си направят точните изводи какво пречи на взаимоотношенията им - може би чакат прекалено дълго за идеалния партньор, или е време да се отпуснат, за да осъзнаят, че човекът, когото имат пред себе си, може би е идеалната връзка. Опитът, който ще натрупат през годината, ще им помогне да се научат как да постигнат хармонична семейна връзка и да бъдат щастливи като през меден месец.

Кариера

Успешното образование и развитието на кариерата са напълно подвластни на Годината на Змията. Тя обича учението, стреми се към усъвършенстване и гони нови и нови образователни степени в живота, като висшата  цел е постигане на мъдростта. Преквалификацията и придобиването на допълнителни умения във всяка професия са под нейния знак.

Затова през тази година много от животните в Китайския зодиак ще са готови да се върнат в училище (университета), за да получат нови знания, други ще минат през специални курсове за квалификация, а трети направо ще усвояват чисто нови умения, като сменят работата си за поприще с по-добра материална издръжка.

За тези, които ще стоят на едно място, Змията също има подарък - пълно осъзнаване на положението и идеи и планове за развитие в бъдещето.

И накрая - не забравяйте, че дори и да ни донесе разочарования, Змията винаги крие отдолу втора кожа и точно когато си мислите, че всички каузи са пропаднали, а положението е от тежко по-тежко, тя може да съблече старата си загубила блясъка мантия, за да грейне в нова лъскава одежда и да изуми света. Защото астрологията е наука, която не дава решения, а само насоки за това как да преминем през живота, за да бъде той по-лесен, приятен и удовлетворяващ. Но всичко зависи само от нас самите.

Посрещане

Черната Водна Змия е символ на динамиката и внезапните обрати, подобно на спираловидния начин, по който се вие, когато плува в реките.

Тя е добра поличба - змия вкъщи значи, че няма да има глад и лишения. Годината на Змията трябва да посрещнете в чиста къща. Задължително сервирайте на масата китайски ястия - пилешко и заешко месо, яйца и мляко. Облечете се в черно, сатененосиньо или зелено, сложете си сребърни или златни накити, може и рубини или гранати.

Не палете огън - тя не го харесва, приглушете светлината, слушайте приятна тиха музика, но не се отдавайте на бурни танци и крясъци, за да не изгоните донесеното от Змията щастие в дома си.

Какво да очаква всеки от знаците

ПЛЪХ

Положителни обрати

Любов

Змията няма да е много ласкава към Плъха - все пак да не забравяме, че той е част от естествената  храна и ако го хване, ще се превърне във вечеря. Годината ще е в някоя от двете крайности - отношенията им или ще разцъфнат, или ще умрат.

Кариера

В работата за Плъха също се задават промени. Най-лошото, което може да направи през 2013 г., е да стои на едно място. Не бива да се бои, а да приема новите предизвикателства, които могат да го издигнат нависоко до нова управленска позиция.

БИВОЛ

Вълнения и труд

Любов

Ако усети, че обектът на желанието му е ухажван и от друг, Биволът ще обърне Земята, но ще съумее да докаже, че е по-достоен от съперника си. Само накрая да не се окаже, че битката е била въпрос на чест, а той няма нужда от този партньор.

Кариера

На кариерния фронт също няма да мине без битки, но те ще са спечелени. През годината Биволът трябва да направи крачка назад преди Змията да се оплете в краката му и да го повали.

ТИГЪР

Бърз и изненадващ

Любов

Най-големият проблем пред Тигъра в любовта ще бъде неспособността му да понася критика и затова може да се изневери. Дано не се огъне партньорът му, защото веднага след като си покаже номерата, Тигърът ще се върне пак у дома.

Кариера

Змията ще даде възможност на Тигъра да избере сам поведението си в службата. Ще получи шанс за нова работа и ще трябва да реши дали да остави сигурността заради новите възможности.

ЗАЕК

Умерен просперитет

Любов

Заекът не трябва да се опитва да започне нова връзка, но би могъл да затвърди вече съществуващата такава. Ако реши, че е привлечен от нов обект, той рискува накрая да остане самотен.

Кариера

Заекът не бива да прибързва. Ако внезапно му се прииска да промени статуквото, трябва добре да си помисли, защото рисковете пред него са големи. Може би е по-добре да остане там, където вече се е утвърдил.

ДРАКОН

Успех в изпитанията

Любов

Драконът трябва да е готов на компромиси, ако иска да заздрави и запази връзката си през 2013 г. Той често ще се чувства неразбран, но трябва да разбере, че в името на любовта се правят отстъпки. И е добре да се смири и да се откаже от някои претенции.

Кариера

Решителността на Дракона през новата година ще бъде изключително важна за преодоляването на препятствията. Някои преструктурирания във фирмата може да се окажат фатални и той трябва да е готов да отстоява позициите си.

ЗМИЯ

Рискове и печалби

Любов

Змията ще осъществи множество партньорства, тъй като за нея вратите на много домове ще бъдат отворени. Тя ще се промъква тихо и спокойно в чужди обятия, където ще се чувства добре, но в същото време винаги ще се прибира при своята обичана половинка.

Кариера

Змията трябва да заложи на упорития си характер и да държи за интересите си, за да може да се поздрави с успех в края на своята година. Тя ще има успешен бизнес, защото ще поема множество рискове и дори често ще заплашва с оттегляне в името на това да бъде по-добре оценена.

 КОН

Избягване на проблемите

Любов

Конят може да постигне чудесен брак през настъпващата година, стига да престане да променя мнението си постоянно. През 2013 г. той ще се чувства спокоен за бъдещето си и ще се наслаждава на щастието си.

Кариера

На работното си място Конят винаги е бил много приспособим и бърз, когато става дума за нагаждане според новото положение, новата обстановка или новите началници. Това ще му помага и през годината.

КОЗА

Падения, но и красиви мигове

Любов

Козата може и да прекрати отношенията с партньора си тази година. По негова вина. Но все пак възможни са и много романтични моменти през периода, дори нови връзки и предложения за брак от подходящ човек.

Кариера

Промени очакват Козата на работното място. Ако през м.г. е имала добра служба, сега трябва да се подготви, че е възможно да изпадне в по-незавидна позиция и да смени предишното поприще с нещо, което не харесва толкова много.

МАЙМУНА

Слънцето ще свети по-ярко

Любов

Дребните сътресения в любовта ще бъдат само подправка за чудесния интимен живот на Маймуната. Тя трябва да се доверява изцяло на чувствата и инстинктите си и да знае, че дребните капризи на партньора  са просто начин да бъде проверена верността .

Кариера

Маймуната няма да покаже някакви изумителни способности на работното място. Но за сметка на това всичко, което прави, стига да е качествено, ще жъне успехи.

ПЕТЕЛ

Усъвършенстване и победи

Любов

Петелът ще търси голямата любов през 2013 г. Той ще иска да свие любовно гнездо и постоянно ще се оглежда за партньор. Много възможно е да го открие. Останалите да помнят, че семейното щастие зависи от лоялността.

Кариера

Петелът ще иска да е в центъра на вниманието в службата и всички погледи да са насочени към него, а всички поощрения и награди да влизат в неговия джоб. Е, няма да е съвсем така, но докато работи усилено, ще сполучи.

КУЧЕ

Една страхотна година

Любов

Ако Кучето запази своята лоялност към партньора си, то със сигурност ще пожъне успехи на любовния фронт. Семейството ще се заздрави, а отношенията с половинката му ще бъдат укрепени и обновени.

Кариера

Работата в екип и фактът, че никога не предава хората, с които работи, правят Кучето чудесен партньор в службата. В Годината на Змията тези качества със сигурност ще бъдат оценени, при това ще донесат и добри финансови дивиденти.

ГЛИГАН

Съдбата е в ръцете ви

Любов

В любовта Глиганът обикновено се раздава на 110 процнта, което може да е проблем. Той рискува да бъде наранен и партньорът му да вземе предимство, защото не го оценява достатъчно. И точно Змията може да го подведе, че връзката му е загинала и да го тласне към чужди обятия.

Кариера

Глиганът дава много в службата, както и в любовта. Но това може да има тежки последици за него, защото има склонност да помага на околните. Така, заплеснат по работата на колегата, която трябва да се свърши, той всъщност забравя за какво всъщност са го наели и неговите дела страдат.

Успяват умните политици

Змията наказва празнодумците и предпочита умните, образованите и мислещите политици.

Бойко Борисов, Глиган: Може да успее, стига да стане по-умерен в приказките си и се вслушва повече в мъдрите съвети на околните. Годината се очертава като сравнително успешна и за лидера на БСП Сергей Станишев, който е Кон. След като през миналата година Драконът буквално схруска Петела Георги Първанов, през тази той отново има шанс да отръска крила и да опита да пее. Както и Меглена Кунева, която е родена под същия знак, той има повече шансове в личния живот, а не в обществения. Ще имат своите добри мигове и Биволите Иван Костов и Емил Кабаиванов.

Известните влечуги

Сред представителите на зодия Змия по света има много известни личности. Някои от тях са: Мохамед Али, Ясер Арафат, Ким Бейсинджър, Тони Блеър, Брамс, Дик Чейни, Боб Дилън, Махатма Ганди, Грета Гарбо, У. Е. Гладстон, Дж. Ф. Кенеди, Линда Макартни, Mao Дзедун, Аристотел Онасис, Жаклин Онасис, Пабло Пикасо, Едгар Алан По, Жан-Пол Сартър, Франц Шуберт, Опра Уинфри, Вирджиния Улф.