2 лунен ден

Хороскоп

11-02-2013, 10:38

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

1 лунен ден

Новолуние - моделирайте желаната реалност

2 лунен ден, Новолуние

Символ: Рогът на изобилието
Всичко което получим днес, или към което случайността ни насочва, трябва да приемем с благодарност, като дар от съдбата. Той със сигурност ще ни послужи в бъдеще, дори и в момента да ни се струва ненужен . Ден на "първата стъпка", необходима за да се включим в потока на живота, чрез активни и напористи действия. От това дали ще я направим и дали тя ще бъде в правилната посока, зависи целият месец. От изключително значение е да запазим вътрешна самоувереност и устойчивост на намеренията си. Необходимо е да отхвърлим всякакви колебания и съмнения, относно постигането на желания резултат. Съмненията ще саботират начинанията.
Не бива да прекарваме този ден в усамотение, но ако това все пак се случи, следва да го посветим на личното си развитие и себе-усъвършенстване.
Хранене: Днес също трябва да се въздържате от прием на алкохол, стимулиращи вещества и напитки, месо и трудносмилаеми храни. Преяждането и безразборното хранене през този ден са опасни и могат да предизвикат вредни отлагания в организма, които в последствие стават причина за проява на артритни болки и подагра. Най-разумно е да употребявате прости и познати храни в умерени количества. Не бива също така да гладувате. Необходимо е да се вслушате в нуждите и желанията на тялото си - днес то само ще ви подскаже какво му е необходимо и какво му вреди. Доверете се на своята интуиция и ако някой вкус или храна предизвикват отвращение у вас, по-добре го изключете поне за месец от менюто си. Напротив - ако нещо силно привлича вниманието ви, то ней-вероятно е нужно и полезно за организма ви, независимо от съветите на диетолозите. Категорично избягвайте полуфабрикати.
Красота : Това е ден за натрупване на енергиен потенциал, пречистване и подмладяване на организма. Почистете кожата и се погрижете за нея с подмладяващи средства. Сега е момента да започнете дерматологично лечение както и  нов двигателен комплекс упражнения за оформяне на тялото. Съобразете се с текущото състояние и нужди на кожа и косата в избора на нови козметични средства-кремове, маски, шампоани и балсами. Подстригването на косата ще стимулира растежа и и ще привлече успех и благополучие в живота ви. Можете успешно да направите корекции в имиджа си - прегледайте гардероба си, променете грима си. Козметични процедури свързани с отстраняване на несъвършенства-брадавици и петна ще имат съмнителен успех и могат да създадат усложнения. Ноктите растат бързо и формата която им придадете днес ще бъде нетрайна.