Куп знаменитости в Бургас за "Железният светилник"

Бургас Лайф

13-02-2013, 06:03

Снимка:

Иван Дончев

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Железният светилник" тръгва на турне в региона

Алекс Сърчаджиева, Иван Ласкин, прелестната Нети и Явор Бахаров в Операта на 22-ри

"Да четеш Талев е изключително удоволствие, да го поставиш на сцена - изключително предизвикателство, което не носи задължително гаранция за успех. Запалването на "железния светилник" разпръсква мрака в душите на неговите герои, събужда националното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество".

Това казва Асен Шопов, който отговаря за сценичната адаптация, сценографията и музикалното оформление на постановката по емблематичната творба от четирилогията на Димитър Талев.

Както Burgasutre писа следващата седмица пиесата "Железният светилник" тръгва на гастрол в Бургаско, който ще обхване и Свиленград.

Любителите на театъра ще могат да се насладят на брилянтната игра на Явор Бахаров,

Антоанета Добрева - Нети, Александра Сърчаджиева, Иван Ласкин, Ангел Генов, които се превъплъщават в безсмъртните герои на Талев на 22-ри в залата на Операта.

Четирите представления на "Железният светилник" в бургаския край са по покана на Маруся Русева от Арт ателие, която е отговорна за гостуванията на морска сцена на "Спанак с картофи", "Досадникът", "Недоразбраната цивилизация", "Мартин, Данчо и майка им".

В Бургас постановката ще започне в 19 ч. Билети могат да се закупят от касата на Операта и на тел. 0894 89 80 98.