Бойко бесен на харчлъците на ЧЕЗ, EVN и Енерго-про. Джипове ли?

Дава 20 дни на новата шефка на ДКЕВР да ги провери и да вкара сметките за ток в ред

Премиерът Бойко Борисов разпореди на новата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова да направи скоростна проверка на всички ЕРП-та.

"Незабавно да се изиска проверка от Сметната палата, АДФИ. Събота и неделя ще работите. Другата сряда искам да дойдеш и да ни запознаеш с това какви мерки са предприети по темите – от отнемане на лиценз за тези, които са карали през просото, ако има такива, до това как оттук нататък хората да бъдат максимално убедени, че това, което плащат, е реалната електроенергия от централите. Това са ти задачите", отсече той и продължи:

"Ако в сметките са слагали и джипове или командировки, всичко това по надлежния ред да им бъде отнето", каза още той и й даде съвет да се срещне с парламентарните групи на всички партии и с представителите на протестиращите, за да чуе исканията на всички, но и да ги провери.

Премиерът даде на новия енергиен шеф кредит на доверие от 20 дни.

"Всички са виновни, включително и аз за това, че този шеф на ДКЕВР трябваше още след първата година да го омета, трябваше още с Трайков да си отиде заедно", коментира още Борисов отстраняването на Ангел Семерджиев.

Примерът допълни, че изобщо не е доволен от ДКЕВР и отново се обърна към Иванова да провери и прецени всички членове на регулатора.

"Трябва да направиш необходимото да подмениш с хора, които няма да ходят по семинари, няма да четат лекции, защото това е абсолютен конфликт на интереси, както разбирам от последните дни", обърна се той към нея.

Премиерът поиска от Иванова да "прочисти комисията от всеки, който по един или друг начин се е заиграл в цялата верига".