Столичани срещу Общината: Работите на парче, игнорирате ни!

Граждански организации се заричат, че днес ще обсадят "Московска" 33

Столична община ще бъде обсъдена днес сутринта. Софиянци са недоволни, че "Московска" 33 е "изритала" гражданите от местното самоуправление и не вслушва в мнението им.

Според тях с три скандални свои решения от последните 2 дни, общинарите са потъпкали недоволството им за запазване на дърветата в столицата и за проекта за "скоростна градска магистрала", както и за естакадата при Семинарията.

"Протестът е последният граждански опит да покажем, че имаме аргументи и искаме те да бъдат чути, че имаме международно регламентирани права за участие при взимането на решения по проблемите на околната среда на местно ниво. Няма да върнем отсечените дървета, но можем да покажем възмущението си от този акт.

Общинските съветници се самозабравиха и въпреки стотиците подписи, десетки писмени възражения и изказвания на гражданите в комисии на СО, решиха: Да се построи естакада при Семинарията (кръстовището на бул. Яворов и Стоян Михайловски) и нов път до мола на Хладилника. Разрешиха да се изсекат здрави и красиви дървета, за да построи магазин Кауфланд в район "Витоша". Гражданите искат обяснение защо се случи това?", пишат те до медиите.

В петицията си гражданските организации искат дискусии, алтернативни проекти и цялостни решения, които са в интерес на всички, а не за сметка на някоя група граждани.

"Искаме да се спре работата на парче", категорични са в заключение те.