Несебърският кмет и архитектът не са продавали дюни, отсякоха от общината

Разрешенията от общината са след преотреждането на терена за застрояване

Кметът на община Несебър Николай Димитров и главният архитект Валентин Димов нямат абсолютно никакво отношение по продажбата на парцела от 29 дка в местността Кокала, както и на други такива от държавен горски или земеделски фонд.

Това е категоричната позиция на морската администрация по повод скандала Дюнигейт, който в крайна сметка доведе до самосезиране на прокуратурата и подвигане на обвинения спрямо Димитров и Димов.

"Издадените строителни разрешения от община Несебър са последващи вторични документи и са станали възможни, едва след преотреждането на терена с цел застрояване, неговата крайна продажба на частен инвеститор и издаването на еко оценка с параметри на строителство. Тези действия и процедури са единствено в компетенциите на съответните министерства и подчинените им държавни служби", обясниха от местната администрация. 

Както Burgasutre писа от окръжна прокуратура повдигнаха обвинения на несебърския кмет Николай Димитров и гл. арх. Валентин Димов за престъпление по служба. Те ще останат на длъжност поне до идния петък, когато съдът трябва да се произнесе по иска на прокуратурата за отстраняването им.