Зли извънземни и роботи убийци унищожават Земята

Том Круз ще спасява планетата ни от нашествениците в лентата "Забвение"

Том Круз и Морган Фрийман се изправят могъща раса, оборудвана с космически кораби и роботи убийци, решена да заличи Земята от лицето на Вселената в мегапродукцията "Забвение". Действието в се развива в необозримото бъдеще, когато Земята е далеч от състоянието, в което я познаваме. Човечеството ще влезе в жестока и неравната битка, за да спаси планетата от зли извънземни. 

Лишен от дом и памет, Джак Харпър (Том Круз) е част от екипа на "чистачите", които се занимават с поддръжка на самолетите, събиращи последните останки от човешко присъствие на планетата. До деня, в който се натъква на доказателство, способно да промени изцяло съдбата на човечеството.

Срещата му с красивата Джулия (Олга Куриленко) задейства поредица от събития, които го принуждават да постави под въпрос всичко, което знае и да поеме в ръцете си съдбата на планетата. В тази битка няма победители, въпросът е какво следва: край на света или начало на еднa нова вселена?

Актьорският състав включва още отличената с Оскар Мелиса Лео ("Боецът"), Николай Костер-Валдау ("Игри на тронове") и Зоуи Бел ("Убий Бил"). Джоузеф Козински ("TRON: Заветът") е режисьор, продуцент и съсценарист на филма. Съпродуценти са Питър Чернин и Дилън Кларк, работили по "Възходът на планетата на маймуните".

Премиерата на "Забвение" у нас e на 12 април, седмица преди официалната щатска премиера.