2400 лв не са достатъчни! Трябват тигани, парфюми, дюшеци...

Средната заплата на служител в "Софийски имоти" е 1000 лв при дълг на дружеството над милион

Служителите в "Софийски имоти" вземали средно по 1000 лева месечно при 1,3 млн. лева дългове.

Скандалният шеф на дружеството Деян Цветков пък се разписва срещу 2400 лева при кметска заплата на Йорданка Фандъкова 1860 лв.

В четвъртък цялото ръководство на общинското дружество беше прогонено от столичния градоначалник Йорданка Фандъкова. Главите им паднаха заради безразборно пръскане на пари за стоки като парфюми, марково уиски и тигани, които описвали като фирмени разходи. Деян Цветков пръснал общо 4486 лв. при лимит от 1000 лв.

В средата на миналата година общината прие нова методика за изчисление на възнагражденията в общинските фирми. Сега заплатите зависят от финансовите резултати на дружествата, а не от броя на персонала или материалните им активи.

Счетоводната печалба на фирмата за м.г. е едва 551  000 лв., а дълговете - 1.3 млн. лв. Средната работна заплата пък в компанията е 1000 лв.

Костюми, ризи, парфюми, дамско портмоне, тиган и надуваеми дюшеци е купил още с въпросните средства шефът на добилото във времето скандална слава дружество. Той обяснил пред проверяващите, че парфюмът е бил за подарък на бизнес партньор.Тиганът пък се ползвал в почивна станция на "Софийски имоти".  700 лева пък били похарчени за синя зона, защото местата за паркиране били орязани. Оказа се, че повечето от луксозните стоки били купувани около коледните празници. В момента е назначена проверка къде точно са отишли въпросните подаръци.

"Още на следващата сесия на градския парламент ще бъде гласувано отстраняването на цялото ръководство на "Софийски имоти", категорична бе вчера Фандъкова. След това ще бъде обявен нов конкурс за шефове. До вчера нито един от тремата не бе депозирал оставката си на "Московска" 33.