Опит за палеж на кола на EVN

Крими

16-02-2013, 13:43

Снимка:

EVN

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маскирани изгориха коли на EVN (+)

Преди седмица маскирани опожариха два служебни автомобила пред дружеството

Направен е опит за палеж на автомобил на EVN в Пловдив.

Снощи към 22,20 часа в Първо РУП е бил получен сигнал за служебна кола, паркирана на ул. „Кичево” 56 в Пловдив. При огледа е установено, че предната част на лекотоварна „Тойота”, собственост на електроразпределително дружество, е била залята със запалителна течност и подпалена. От огъня, който бил потушен незабавно, е нарушено лаковото покритие на автомобила. Работата по случая продължава.

Припомням, че преди седмица пламна друг пожар пред сградата на дружеството. Тогава два служебни автомобила на EVN са били запалени час и половина след полунощ.

Колите са били паркирани в близост до централата на ул."Ген. Заимов" в Пловдив. От записите на охранителните камери се вижда, че палежът е извършен от маскирани лица.

Тогава от дружеството коментираха, че става въпрос за умишлено посегателство и определиха инцидента като акт на опасен вандализъм.

Засега няма информация за задържани лица за палежа на двата автомобила, съобщиха от пресцентъра на полицията. Образувано е дело срещу неизвестен извършител. Случаят се наблюдава от Районна прокуратура.