Как да се справим с торбичките под очите?

Животът

17-02-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безглутенова диета конкурира Средиземноморската

Лесно ще си направите маска за торбички под очите с краставица

Когато сутрин се събудите от сън и видите отражението си в огледало, сякаш в него не сте вие. Лицето ви е подпухнало , очите са полузатворени, а под тях онези досадни торбички са способни да развалят настроението ви за целия ден, пише zajenata.bg.

Срещу торбичките под очите козметиката предлага хиляди продукти. Но когато нямате такива под ръка, е най-лесно да прибегнете до изпитаните народни рецепти , лесно приготвяни в домашни условия.

Лесно ще си направите маска за торбички под очите с краставица . Настъргвате на ситно малко от нея, добавете няколко капки лимонов сок. После изцедете, а след това поставете под очите. Престойте така около петнайсетина минути.

Според друга народна рецепта от торбичките спасява шамфъстъкът. Няколко ядки се смачкват. Добавя се една супена лъжица мляко до получаване на хомогенна смес. С нея стоите около половин час.

Няма начин да не сте чували, че и суровият картоф помага. Можете да сложите направи парче обелен картоф под очите. Но можете и да го настържете, да го смесите с нарязани на много ситно листа магданоз. Тази смес престоява 10 минути под очите.

Сега е ред на млякото. Напоявате два тампона с прясно мляко и го поставяте под очите за няколко минутки. Отокът ще се намали благодарение на киселината в млякото.

Чаят също ще ви е от полза. След като вече сте изпили горещата напитка, оставете торбичките с чай да изстинат. И ги поставете под очите. Най-ефикасен е зеленият чай или този от боровинки.

Не забравяйте, че е препоръчително след която и да е от всичките процедури, да намажете тренираните участъци с богат на витамин А и Е крем .