Писториус убил приятелката си от ревност

Полицията намерила окървавена бухалка в апартамента на атлета

Южноафриканската параолимпийска звезда Оскар Писториус е убил приятелката си Реева Стеенкамп от ревност.

Атлетът полудял от ревност, заради близките отношения на Реева с негов добър приятел. Медиите в Южна Африка свързват манекенката с ръгбиста Франсоа Хугаард, близък приятел на Писториус. Моделката и Хугаард са поддържали активна връзка през Twitter, а понякога са си уреждали и срещи.

Най-добрият приятел на Блейд рънър призна, че е получил обаждане от Оскар минути, след като я е застрелял, в което спринтьорът е хлипал: "Моето бебче, убих моето бебче. Господи, вземи мен".

Писториус се е обадил на Джъстин Диварис, за да му каже какво се е случило, преди да звънне в Бърза помощ.

"Какво говориш?", продължава разказа си Диварис. "И той повтори - Случи се ужасен инцидент, застрелях Реева". Диварис е хукнал към дома на Писториус, но там вече е била полицията. Оскар се е опитал да съживи приятелката си с целувки, след инцидента. Той се е опитвал да я реанимира в банята, където я е застрелял.

Според анонимен източник черепът на Реева е бил размазан и след това е била застреляна. Полицията в ЮАР откри кървава бухалка в дома на Писториус, като в момента доказателството се разследва.

Приятелят на Писториус е видял Реева покрита с кърпи и одеяла.

Бащата на спортиста беше категоричен, че няма никакво съмнение, че това е инцидент, базиран на инстинкт. Бащата на убитата Реева пък не нападна Писториус.

"Той преминава през неща, които ние не знаем. Няма омраза в сърцата ни", каза той.