Spirit of Burgas с ден по-кратък заради ремонт в Морската и намален бюджет

Solar Dance Arena обаче остава в петък, събота и неделя

Мегaфестивалът Spirit of Burgas, който привлича хиляди на бургаския плаж, тази година ще се проведе само в два дни.

Солар сцената обаче, която направи своя дебют на миналогодишното издание ще зарадва меломаните с тридневна програма. Това съобщиха организаторите на фестивала на официалната страница на събитието във Facebook.
Другата голяма новина е, че най-накрая станаха ясни датите и хилядите желаещи да пеят с пълно гърло с любимите си музиканти могат отсега да планират морската си отпуска за 27 и 28 юли.

Програмата на Solar Dance Arena ще започне ден по-рано на 26 юли. За компенсация купонът ще започва по-рано и ще продължава и в малките часове.
"Има известни ограничения за тази година - ремонтни работи на община Бургас около зоната на фестивала, малко по-малък бюджет и се опитваме да задържим качеството на артисти на главната сцена. Ако тази година се получи по-добре ще си запазим този уикенд. За съжаление трябва да се съобразяваме с турнетата на артистите и датите на тези, които искаме да привлечем. И ние не умираме от желание да ги намаляваме толкова драстично, но трябва да се съобразим. Ще се опитаме да компенсираме със съдържание на основната сцена от по-рано през деня и до по-късно вечерта", обясниха от екипа на феста.
Както стана ясно по-рано тази година по време на обсъжданията на бюджет 2013 общинското финансиране на Spirit-а падна на 150 хил. лв.

Кметът Димитър Николов и екипът му се мотивираха с това, че фестът е успял да се наложи през последните 5 години и освен многохилядна публика и световни имена от музикалния бизнес, привлича и стабилни спонсори.
Междувременно във фейсбук страницата "Избери сам изпълнителите на Spirit of Burgas 2013" фенове продължават да гласуват с пълна сила. Най-много лайкове от интернационалните банди са събрали Green day, Coldplay и Sistem of a Dawn.

Други изпълнители, които се борят за челните места в класацията са The Offspring, Massive Attack, Godsmack и Nickelback.

От бг групите на всеобщо одобрение се радват абсюлютните любимци на публиката Ъпсурт. Обратен ефект, Светльо &The Legends и Уикеда са окупирали останалите челни места в желанията на меломаните.