Дянков долетя, но замълча

Подмина като малка гара журналистите на летището

Бившият вече вицепремиер и финансист №1 на държавата Симеон Дянков пристигна на Летище София, но подмина журналистите, които го чакаха за коментар на оставката му.

Той пристигна на правителствения ВИП с полет от Виена, но набързо се качи в правителствен автомобил и потегли в неизвестна засега посока.

Близо седмица Дянков изкара в САЩ, където са съпругата му и двамата им сина. Именно там той посрещна вестта за отстраняването му от кабинета.

В единствения си до момента коментар, разпространен вчера от пресслужбата на финансовото министерство, бившият им шеф им благодари, както на тях, така и на премиера и министрите и им обеща, че ще помага с каквото може на България, когато и ако се наложи.

Днес, на извънредна пресконференция в МС, премиерът Бойко Борисов обяви, че бившата му дясна ръка в кабинета се е справил зле с мерките за стимулиране на икономическия растеж.

"Той не беше комуникативен с министрите. За да се срещат с него, трябваше да дойдат при мен", посочи още премиерът.

На въпрос дали Дянков не е сменен заради евентуално участие в корупционни схеми, премиерът посочи, че при него няма такива сигнали.

Бойко Борисов все пак призна, че Дянков е изиграл "много добра и важна роля".

"Не случайно навсякъде ни хвалят за финансовата дисциплина", отсече той.