Костов скочи: Борисов връчи управлението на БСП и ДПС

Когато Доган каза, че ще има предсрочни избори, всички му се смяха, припомни Бисеров

Бойко Борисов в момента директно връчи управлението в ръцета на БСП и ДПС, а това не е дясно управление, това е фалфишикация на която станахме свидетели днес, обяви от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ Иван Костов по повод оставката на премиера Бойко Борисов.

"Телевизията в момента показа дезертирането на ГЕРБ от своята отговорност, от отговорността от решаване на въпросите, които изведоха хората на улицата", посочи тъмносиният лидер.

По думите му голяма част от мерките, които Борисов обяви вчера, са нереална и ще изправят страната през съда в Страсбург. И тези другите дето ги няма – БСП, много добре знаят, че нямат потенциала да решат тези проблеми, посочи Костов.

От името на ДПС Христо Бисеров призова никоя парламентарна сила да не участва в съставянето на ново правителство в този парламент и предложи датата 28 април за предсрочни избори.

"Когато Ахмед Доган каза, че ще има предсрочни избори, всички се смяха. ГЕРБ дойде на власт с гласовете на депутатите от Синята коалиция, РЗС и "Атака" - 45 мандата му дадоха своя глас. Така ГЕРБ дойде на власт", посочи Бисеров.

"Нека чуем последното "да" или "не" на премиера и да отидем на избори, хората да определят формата за управление на България”, заяви Бисеров.

По време на обявяването на оставката на кабинета нямаше нито един депутат от БСП в парламента. 
Снощи "Коалиция за България" обяви, че до края на седмицата няма да влиза на заседанията на Народното събрание, тъй като се обявиха за предсрочни избори.