Изложба фотоси на Марек и Ядвига Чарнецки показват в Бургас

Експозицията ще е наредена в галерия "13-то стъпало"

Фотографска изложба на майсторите на осмото изкуство Марек и Ядвига Чарнецки щв бъде показана в бургаската галерия "13-то стъпало”. Официалното откриване на експозицията е на 22 февруари, петък, от 18,30 часа. 

 Марек Чарнецки е полски артист-фотограф и принадлежи към елитна група именити фотографи, членове на Асоциацията на професионалните фотографи, Великобритания.

Носител е на многобройни награди, включително шест статуетки "Британски Оскар", което е най-високото отличие, връчвано от Британската асоциация на професионалните фотографи за най-добрите постижения в съвременната професионална фотография- креативност и творчество без граници. От 1992г. има свое фотографско студио. 

Ядвига Чарнецка е родена в Бидгошч през 1963 година, член е на Асоциацията на полските артисти-фотографи. От 1992 г. работи като графичен дизайнер и фокусира работата си върху издаването на тематични албуми в сферата на графичния дизайн. В творбите й има много елементи на абстрактност и свръхестественост. Водата, пясъкът и движението са идеална основа за надграждане на изображението смята талантливата фотографка.

"Творческата й работа комбинира чиста фотография с разнообразни пластични, умело подбрани изразни средства. По този начин тя създава светове, в които кани наблюдателя. Активно участва във фотосесиите на своя съпруг, като в същото време е и негов мениджър", обясняват от фотоклуб "Осмо изкуство", които са съорганизатори на събитието.