В Бургас протестът рехав, Бойковите защитници – пас

Мисия Бургас

21-02-2013, 18:50

Снимка:

авторът

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

300 срещу 300: "Нова политическа система" vs. "Искаме си Бойко!" (ВИДЕО)

Около 150 души се обединиха в исканията си, които вече не са свързани само с цените на тока, а с модела на управление в страната

Не повече от 150 души се включиха в протеста пред централата на енергото тази вечер. Защитниците на кабинета пък, които снощи спретнаха контрапротест пред общината, не бяха организирани за митинг тази вечер.

Протестът пред енергото беше повече от рехав, но пък присъстващите категорично заявиха, че ще продължат да излизат на улицата всяка вечер докато не постигнат исканията си.

А те вече не са само за намаляване в цените на тока и изгонване на монополните дружества, а за изцяло обновяване в политическата система.

“Това е едва началото, протестите продължават 1000 дни от тук нататък, защото досега никой не си мръдна пръста за исканията на народа”, каза Михаил Неделчев, член на инициативния комитет, който днес избра своите 9-има членове.

Той обясни, че комитетът смята да поддържа постоянна връзка и с другите в страната и изрази надежда те да стават още повече.

Идеята е да създадем основата на гражданско общество. Бургас показа, че е достоен за европейски град, сега искаме да покажем, че тук може да се постави началото на едно ново развитие на обществото”, каза още Неделчев.

Протестиращите се обединиха около исканията за свикване на Велико народно събрание, за промяна на Конституцията и мажоритарни избори и максимално 120 депутати и гражданско участие във всички държавни институции.