Съдът решава днес остава ли Николай Димитров на кметския стол

При предходното разглеждане делото бе отложено за днес от 14 часа

Бургаският окръжен съде днес трябва да се произнесе по иска на държавното обвинение, с което то настоява кметът на Несебър Николай Димитров и гл. архитект на общината да бъдат отстранени от длъжнос докато тече производството срещу тях, образувано след скандала "Дюнигейт".

По време на предходното заседание окръжните магистрати отложиха делото за днес след като двамата защитници на несебърския кмет адвокатите Атанасов и Константинов поискаха приобщаването на допълнителни гласни и писмени доказателства към кориците на делото.

Както Burgasutre вече писа Николай Димитров и арх. Валентин Димов бяха обвинени в престъпление по служба.

Първата мярка, която им бе наложена от държавното обвинение бе парична гаранция. След това обаче прокуратурата пожела те да бъдат отстранени от длъжност с мотива, че биха могли да попречат на следствието.

Според прокуратурата кметът не оказал контрол върху дейността на Общински експертен съвет по устройство на територията като при вземането на протоколно решение за заявлението на фирма "Сле груп" ЕООД за съгласуване и одобряване на инвестиционни проекти и издаване на разрешение за строеж,  не са присъствали всички включени членове на съвета в съответствие със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.