"Руснакът" Депардийо живее на ул. "Демокрация"

Актьорът наскоро стана сънародник с Путин

Френският актьор Жерар Депардийо, който неотдавна се сдоби с руски паспорт, ще има адресна регистрация на "улица Демокрация" в Саранск, република Мордовия, съобщава РИА "Новости".

"Както налага законът, Жерар Депардийо ще бъде регистриран на адрес по местожителство в Русия", заяви пред агенцията източник на властите в Мордовия, руска република, в която се намира град Саранск, на 650 км източно от Москва. Същият източник допълни, че френският актьор ще бъде регистриран на адреса на членовете на семейството на своя дългогодишен приятел, директора на руския Фонд за кинематографични архиви Николай Бородачев.

Адресът се намира на улица Демокрация, съобщава РИА "Новости". "Депардийо не е собственик на този апартамент, той само ще бъде регистриран там, собствениците са съгласни", заяви източникът. 64-годишният Депардийо получи предложение за руско гражданство от президента Владимир Путин след полемика с френския премиер Жан-Марк Еро, който определи като "жалко" решението му да напусне Франция и да се установи в Белгия, за да избегне високите данъци.