Старата сграда до общината грейва като арт център

Мисия Бургас

22-02-2013, 13:46

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водна пара ще разхлажда разходките по "Богориди"

В модерна галерия се планира да се проебрази изоставената къща срещу Часовника

Галерия на няколко нива, която да се използва като арт дом в центъра на Бургас на метри от сградата на общината. Това е едно от проектните предложения, влизащи в централната зона с висока обществена значимост, която е част от проекта "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Бургас". Той се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие". Предложенията на предприятието, което изпълнява проекта са за периода от 2014 до 2020 година.

"По план зоната с висока обещствена значимост обхваща централна и западна градска част, к-с "Възраждане", Приморски парк , парк "Езеро" и част от територията на пристанището между 1-во и 15-то корабно място. Новата модерна художествена галерия е предвидена като един от новите обекти с публични функции, влизащи зоната", обясни арх. Десислава Евгениева - ръководител на проекта от община Бургас.

В момента сградата, която е на три нива е в лошо състояние и е неизползваема. Тя се намира на ъгъла на улиците "Александровска" и "Богориди", срещу Часовника. За изграждането на обекта ще може да се кандидатства за евросредства.