Ромите поискаха оставката на EVN (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

22-02-2013, 14:45

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Столипиново излиза на бунт срещу EVN

"Столипиново" срещу EVN: Кърлежи, вън от България

Ислямската общност настоява за опрощаване на рекордните сметки

EVN са мошеници и измамници. В момента ние сме под автсрийско робство. Хората в Столипиново изнемогват от високите сметки за ток. Това заяви един от представителите на ромската общоност – Цветан Салтъков, на днешния протест пред Джумая джамия. Той посочи, че негови познати са получили рекордни сметки между 300 и 1000 лева за последните два месеца. Като представител на квартала той поиска смяна на електромерите и изтеглянето на EVN от енергийния пазар у нас.

95 на сто от жителите на Столипиново си плащат тока. Много от тях обаче са безработни и няма как да си покриват сметките. Затова от днес нататък и ние излизаме на протест. Жителите на квартала ще подкрепят акциите на Центъра на Пловдив утре и в неделя от 11:00 ч. А след това ще се съберат и на протест в махалата. Той ще бъде от 16:00 часа на пазара на улица Елба, посочиха организаторите. По техните прогнози само от Столипиново може да се очакват между 500 и 1000 демонстранти.

Над 50 души се включиха в акцията срещу монополиста с викове „Мафия”, „Оставка” и „EVN - вън” в центъра на Пловдив. Сред множеството бе и бившият общински съветник от ДПС Яшар Асан, който носеше българско знаме. Той призова за красив и умен протест. Акцията пред джамията бе съпътствана и от поредната порция скандали за далавери с вакъфски имоти.