Столипиново излиза на бунт срещу EVN

Ден 13-ти на протестите в Пловдив

Ромите от „Столипиново" излизат на протест срещу високите сметки за ток. Недоволните се събират днес в 13.15 часа пред Джумая джамия. Организатори са Инициативен комитет за защита правата на мюсюлманите.

Циганите искат електромерите в квартала да бъдат премахнати и на тяхно място да се монтират такива, които не са дистанционни. Според протестиращите точно това е причината за високите им сметки за ток.

13-ти ден протест ще има и пред централата на EVN. Пловдивчани се събират там в 17 часа. Снощи демонстрантите затвориха за кратко Тунела.

Не искаме да бягаме в чужбина. Искаме да остане тук и да живеем нормално, което в момента е невъзможно. Не можем да си платим тока и семестриалните такси. Не можем и да си намерим работа. Затова нека се свика Велико народно събрание, което да въведе ред в държавата, гневиха се снощи млади демонстранти.

Активистите обявиха още, че въпреки смяната на властта и занапред ще следят политическата класа „под лупа”. Те трябва да разберат, че няма вече роби, а само свободни хора, скандираха пловдивчани.