Голямото чистене в Бургас започва на 20 април

Мисия Бургас

22-02-2013, 15:03

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

50 чувала боклуци обраха от бургаския плаж

За поредна година Бургас ще се включи в националната инициатива "Да изчистим България за един ден"

Най-много доброволци от цялата страна са изявили желание да се включат в инициативата "Да почистим България за един ден" в Бургас. Тази година мащабната акция ще се проведе на 20-и април. Това стана ясно по време на среща в областна управа, на която присъстваха и организатори на екоинициативата и бяха отчетени резултатите за 2012-а. 

Миналата година само за един ден в кампанията в цялата страна са се включили 323 хиляди доброволци, което нарежда България на второ място сред 96 страни от цял свят.

"Не съм се съмнявал в успеха на миналогодишната кампания и лидерското място на нашата област, защото познавам съгражданите си и знам, че умеем да ценим и пазим красивото. Знам, че и тази година отново ще излезем всички заедно и ще почистим природата, която обичаме", каза губернаторът Константин Гребенаров.

Както Burgasutre писа миналата година стотици запретнаха ръкави и излъскаха плажната ивица и ключови за града места. В акцията бяха събрани над 50 чувала с отпадъци от представители на местната власт и еко доброволци, които минаха по брега на морето и близките алеи.