И лекарите на протест, недоволни от Здравна каса

БЛС изпрати писмо на президента, в което прикани за среща

На днешното заседание на извънредния съвет на Българския лекарски съюз бяха обсъдени проблемите в здравеопазването, след множество постъпили сигнали в централата на БЛС от цялата страна.

Лекарите и директорите на редица болници недоволстват от новите условия в договорите, които предлага НЗОК, и драстичното намаляване на дейностите, които болниците могат да извършват.

Те предупреждават за последиците – невъзможност на пациентите да се лекуват, съкращаване на персонал, затваряне на цели отделения за определен период от време.

Българския лекарски съюз поиска незабавната оставка на управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков и отмяна на всички регулативни методики, които ограничават работата на лекарите.

Съюза изпрати и писмо на Росен Плевнелиев, в което поиска спешна среща до 26 февруари, в които да бъдат решени наболелите въпроси.

За да изразят недоволството си, лекарите организират протест на 28 февруари под мотото "За здравето и оцеляването на нацията!" и приканват гражданитее да се присъединят.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен