Трудностите на един премиерски котарак

Не е лесна никак неговата

Котарашки му истории!

Котаракът Лари, любимец на британския министър-председател Дейвид Камерън бе изгонен от сградата на Министерството на външните работи, която е до резиденцията на премиера на "Даунинг стрийт" 10.

Причината е, че предизвиквал алергия у някои служители, които навестявал често заедно с котката Фрея на министъра на финансите Джордж Озбърн.

Един ден Лари бил неприятно изненадан – в Министерството на външните работи решили да затворят процепа във вратата, през който той влиза, с парче пластмаса.

Котаракът обаче не е страдал дълго. След като министърът на външните работи Уилям Хейг лично се намесил, Лари отново получил достъп до министерството.

Опитът да бъде лишен от любимия си маршрут бе още един удар по "кариерата" му. Котаракът бе "назначен" за главен мишелов в резиденцията на Камерън през февруари 2011 г. На него обаче му отне година и половина, за да улови първата си мишка.

През септември 2012 г. премиерът, уморен от бездействието на Лари, го "свали" от отговорния пост.

През октомври Лари отново се прочу заради сбиване с Фрея. Тази информация обаче бе опровергана от "Даунинг стрийт" 10 – дори и да са се сдърпвали някога, сега Лари и Фрея се разбират добре.