Холограмни и 3D мартеници хит сред децата

Парите

24-02-2013, 10:30

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Усукваме яспис и лазурит в мартениците за късмет

Оригинални декокарации за дома и офиса в бяло и червено впечатляват от сергиите тази година

3D мартенички с любими анимационни герои или холограмни значки с бели и червени конци са последният писък на модата сред хлапетата за Баба Марта, показа репортерска проверка на Burgasutre.

Плюшени понита, Дора изследователката и вечните Дисни персонажи за 2 лв. са едни от най-търсените и атрактивни модели за момичетата, обясняват търговци по централните улици. За малките госпожици по щандовете има изобилие от гривни, гердани и диадеми в бяло и червено. Пръстенчета за левче или венче за два са най-купувани от родителите, отчитат продавачите.

АТКУАЛНИТЕ МОДЕЛИ МАТРЕНИЦИ ВИЖ ТУК

Ефектни 3D значки на любимите комикс герои, снабдени със суперсили, традиционно пленяват вниманието на момченцата. Те също се търгуват за по 2-3 лв. На голямо търсене се радват и героите от анимациите Мадагаскар, Ледена епоха, Спънч боб и количките Маккуин.

Много актуални са и декорациите за дома и офиса, особено търсени са ръчно изработените аранжировки, споделят продавачи. Цели ята щъркели, вещаещи идващата пролет са накацали по щандовете, кукли Пижо и Пенда- символите на празника са изложени на всяка сергия, изящни ръчни изработки впечатляват с фантазия и майсторлък.

Това са най-масово разпространените украси. По-семплите модели започва от 3-4 лв., богато аранжираните декорации пък стигат до 15 до 20 лв. Сред най-нестандартните предложения тази година са змия-мартеница, за годината на змията по китайския календар, а почти на всяка сергия са изложени коне, магарета, зайци, котки, дори овен с папулки в мартенски окраски.

Изплетени бебешки ританки и обувчици в характерните за празника багри за по 6-8 лв. пък са един от най-предпочитаните дарове за новородените през идния месец.

"Конкуренцията е голяма, гледаме да доукрасяваме стоката, за да сме различни. Търсим различни или пък сами изработваме мартениците, защото хората все по-често искат ръчнo изработени неща. Повечето хора все още само оглеждат, очаквахме по-силен сезон", обясняват продавачи.

Традиционно най-масово се купуват най-обикновените модели, в които са усукани само бял и червен конец. Символичната цена от 10 ст. също е сред основните мотиви клиентите да посягат най-често именно към тях. Малка добавка като "синьо око" против уроки, модерен череп или емблема на голяма търговска марка вдига цената с още 10-20 стотинки. Учениците и работещите в големи колективи предпочитали именно такива модели в комплект по 10 или 20 бройки, което смъква цената допълнително. По-пищните изработки с камъни, сложни плетки и по-нестандартен дизайн като масивните гривни-мартеници излизат до 2- 3 лв.