Държавата прехвърля на Поморие терен за новия рибарски порт

Имотът е включен в проекта на Общината за реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище, намиращо се на източния хелинг в града

Договор за безвъзмездно предоставяне на терен от държавата във владение на Поморие за изграждане на рибарско пристанище подписват утре кметът на Общината и областният управител.

Имотът с площ 706 кв.м. се намира на ул. „Крайбрежна“ в черноморския град като предназначението му е „за пристанище“ и съгласно договора промяната му е недопустима.

Теренът е включен в проекта на Общината за реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище „Поморие”, намиращо се на източния хелинг в града.

В момента проектът е в етап съгласуване на подробния устройствен план (ПУП) със заинтересованите ведомства и централни администрации за одобряването му. Той включва още рибна борса, разтоварване на риба, закрита лодкостоянка, изграждане на хладилни съоръжения.

Това са само част от придобивките, които ще улеснят рибарите на Поморие. Морският град ще запази своето атрактивно старо пристанище в центъра на града, но ще разполага и с нова, модерна рибарска зона.

След срещата, ще се проведе 21-то заседание на Общински съвет Поморие, на което ще се разглеждат Отчетът на Община Поморие за 2012-та година и  Бюджетът за 2013-та година.