Има надежда за Дани, отровена с течност за чистачки

Тя е плакала в комата си, явно разбира какво се случва около нея

Отровеното с течност за чистачки момиче, което е изпаднало в тежка кома, се разплака, докато родителите и приятелите й я молели да е силна и да оцелее.

18-годишната Даниела е едно от децата от благоевградското село Падеш, които преди две седмици на купон пиха течност за чистачки вместо ракия.
 
Според лекарите това е знак, че чува и има надежда да излезе от тежката кома. Майка й също забелязала, че плаче, когато се надвесва над нея.

Ден след злополучния купон на 10 февруари на-добрата приятелка на Дани - Елена и съучениците й събрали 160 лева, които дали на родителите й, за да могат да пътуват до София и да виждат дъщеря си. Собственик на транспортна фирма в Благоевград също не останал безучастен и сам издирил бащата и майката на Дани, които били в много тежко финансово положение, за да им предложи да ги вози безплатно.

Другият ученик, който все още се бори за живота си и е в кома след смъртоносния коктейл от течност за чистачки и компот от ягоди, е 16-годишният Кристиян. Лекарите обаче отказват да дават напразни надежди на близките му, че ще оцелее.

Другите четирима – 22-годишният Александър от Якоруда, който живее в Благоевград, 18-годишният Милен, приятелят им Симеон от село Падеш, както и домакинята на злополучния купон - 20-годишната Даяна, бяха изписани от "Пирогов" преди седмица и вече се завърнаха по домовете си. Психолог се грижи за тях.

Според лекарите усложненията при тийнейджърите са се получили, тъй като младежкият организъм няма необходимите ензими да разгради алкохола така, както възрастните. Допълнителното количество метанол, което са погълнали чрез течността за чистачки, е причина за тежкото състояние на двете деца.