Терапия с коне помага на деца с аутизъм и церебрална парализа

Мисия Бургас

26-02-2013, 11:25

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

17 деца с аутизъм пробваха барабанна терапия

Над 60 хлапета от Бургас се лекуват безплатно по новия метод

Терапевтична езда за деца с увреждания, организаират в Конна база "Бургас". Над 60 малчугана от града участват в хипотерапия. Това е терапевтична езда, която има благотворен и оздравителен ефект при деца с аутизъм, детска церебрална парализа и Синдром на Даун.

"Този метод помага както за физическа рехабилитация, така и за социална адаптация на децата със специални потребности. Децата, които посещават терапиите, имат огромен прогрес във физическото си и психическо състояние", обясни управителят на базата Николай Калчев. За да помогнат на бургаските деца със специфични сеансите с терапевтична езда в конната база да безплатни. 

През август пък ще се проведе десетдневен празник на конния спорт в базата в Морската градина. Хиподрумът ще бъде домакин на Кръг от държавното първенство по конен спорт и на турнира "Гранд При Бургас".

"През последната година в пъти се е увеличил и броят на любителите ездачи, които оценят благотворното действие на конния спорт върху физическото си, психическо и емоционално състояние. През топлите месеци в хиподрума се обучават вече над 100 деца. Част от тях подготвяме за състезателна кариера", допълни Николай Калчев.