Вкусно или не, ядеш и мълчиш - пари са това!

Най-скъпите ястия в света, прищявка или стил?

Вкусно или не, ядеш и мълчиш, че струва майка си и баща си! Какво друго ти остава, ако дадеш едно малко състояние за храна?

Ако все пак изгаряте от желание да опитате и вкусовите ви рецептори не приемат ястие под 150-200 долара, ето някои предложения.

Най-скъпият хотдог струва 145.49 долара и може да си купите в Сакраменто. В България пък се продава по лев - лев и петдесет.

Може да опитате най-скъпия хамбургер в света в нюйоркския ресторант "Serendi" за "скромните" 295 долара. "Le Burger Extravagant" е направен от японско говеждо месо отлежало в масло от бели трюфели. Освен това има сирене и яйца от пъдпъдъци. Ако това ви се струва, че не е достатъчно висок разход за вашия хамбургер ще получите и клечка за зъби покрита с диаманти. Кой не иска такава!

В Малта може да се насладите на най-скъпата пица. Тя се предлага в пицария "Margo" и струва 2 400 долара. За да я опитате е необходима предварителна поръчка. Освен всички продукти, необходими за пица, има още и бели трюфели.

Най-скъпата супа пък се предлага в лондонският ресторант "Kai Mayfair" и е известна като "Буда прескача стената". Цената на чиния супа е 190 долара. За да я опитате, трябва да я поръчате пет дни по-рано. Супата е подготвена от месо от акула, миди, гъби японски цвят, морска краставица, пилешко, свинско и шунка.

Дойде време и за десерт, ако са останали някакви пари всъщност. Той се предлага в ресторанта "Serendipity" в Ню Йорк. Замразеният шоколадов десерт "Haute" струва 25 000 долара. Представлява смес от 28 вида какао, включително и 14-те най-скъпи сортове какао в света. Украсен е със златни декоративни парченца, които може да се консумират. Сервира се в златна чаша и заедно с това получавате 18-каратова златна ръкавица с диамант от един карат. Естествено тази шоколадова магия се консумира със златна лъжичка.

Ние препоръчваме горещо боб чорбата, сармите и баницата, които може да намерите почти на всеки ъгъл, ще ви излязат доста по-евтино, пък и хич не са лоши!