Солена сметка за ток отнесе и Летният театър...през зимата

Кметът настоява за проверка и то в присъствието на представители от Общината

Летният театър в Бургас отнесе рекордна сметка за ток и то през зимния период, когато в него не се провеждат нито концерти, нито фестивали или друг вид събития.

Сметката набъбнала с около 30% обяви зам.кмета по финанси в Общината Красимир Стойчев, като допълни, че завишена консумация на електроенергия била отчетена и за други общински дружества и имоти.

Заради набъбналите фактури от местната управа настояват за проверка и повторен отчет и то в присъствието на представители от Общината. Още преди две седмици кметът Николов изиска справка, която показва сериозно разминаване в сметките в сравнение с предходния отчетен период.

Днес лично неговият заместник по финансите настоя пред представители на EVN за това, като посочи явното разминаване с по 20 - 30% в месечните фактури. От австрийската компания обаче отдадоха завишението с множеството концерти и прояви, организирани от местната администрация по повод Коледните и Новогодишни празници на пл. "Тройката" и пред сградата на Общината.

Дори и това обаче не обяснява шоковата сметка за ток на Летния театър в Бургас и то през най-мразовитите месеци на годината.