"Лидер" на протеста стяга сдружение, патрон бил Тодор Колев

Мисия Пловдив

27-02-2013, 12:05

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водач на протеста в Пловдив: Вадете армията и полицията

Иван Бояджиев кани кмета на среща

Един от провъзгласилите се за лидер на протестите в Пловдив създава културно-просветно сдружение "Аз съм горд българин". 67-годишният Иван Бояджиев има намерение да ограмотява, информира и разяснява разни неща на пловдивчани. В писмо до медиите той пише, че организацията не е стопанска, членството ще е на доброволен принцип и без членски внос. Мотото: Окатите отварят очите на слепците, а патрон бил Тодор Колев.

Тази вечер Бояджиев кани Иван Тотев на среща пред сградата на общината. Подготвил е въпроси и искания. Като се започне от това дали кметът спи спокойно, мине се през лозунгите на митингите и се стигне до безработицата и доходите на пловдивчани.

По думите на дядя Иван мирно протестиращите в града абсолютно се разграничават от варварските погроми, които стават през последните дни: палене на коли, рязане на гуми и палеж на сградата.

Спрете, това е вандалска проява и не ни помага в борбата с мафията Октопод -  НЕК и ЕВН, напротив, ефектът е обратен, пише той в писмото до медиите.

Иван Бояджиев стана популярен по протестите със забит палячо на кол, наречен Ханс, до който има електромер и смачкани сметки за ток.

Преди седмица заяви, че иска властта да си ходи, а EVN незабавно да изчезне. Твърди, че докато не бъдат изпълнени исканията му, ще продължи да гладува. След падането на Кабинета било нужно касите и парите от банки и институции трябва да бъдат поставени под запрещение. Пред журналисти призова в бунтовете да се включат военните и армията.