Евгени Минчев иска Ролекса на дядо Николай, дава 5 бона

Мисия Пловдив

27-02-2013, 16:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

EVN свали Ролекса на дядо Николай (СНИМКИ)

Часовникът на пловдивския владика трябва да плати януарската сметка за ток на храма "Света Марина"

Светският лъв Евгени Минчев пожела часовника на дядо Николай.

Най-популярният "Ролекс" у нас ще плати колосалната януарска сметка за ток на митрополитския храм "Света Марина". Скъпата вещ трябва да погаси задължение, възлизащо на 2940 лева.

Изричната воля на владиката е той да бъде продаден, парите да отидат за погасяване на задължението към EVN, а ако остане някаква сума след това, тя да бъде дадена за благотворителност.

В най-скоро време църковното настоятелство ще реши по какъв начин ще продаде скъпата вещ.

Председателят на настоятелството отец Арсений ще събере седем души, които ще преценят дали да се направи търг за часовника, или той да се продаде по друг начин, обясни Евелина Здравкова, пловдивски журналист и член на църковното настоятелство.

Веднага след като новината плъзна в публичното пространство, се появиха и мераклии, готови да се разделят с голяма сума пари, за да притежават скъпата вещ. Самият Евгени Минчев бе един от първите, заявил желание да даде 5 хиляди за часовника на митрополит Николай.

Според запознати часовникът може да се оцени само от познавачи, които трябва първо да го видят. Цената на нов може да стигне милиони, пише vsekiden.