Стотина души удържат фронта на енергопротестите в София

Движението по Орлов мост е нормално

Около стотина души са се събрали за протеста в столицата при езерото "Ариана" в Борисовата градина.

Развяват се български знамена. В района има жандармерия.

Засега движението около Орлов мост е свободно, протестиращите стигнаха до парламента и се отправиха към президенството.

След патриотичната "Боят настана, тупкат сърца ни", жълтите павета бяха огласени от гайдите на "Излел е Дельо хайдутин".

Недоволството на събралите се около стотина души предизвика решението на полицията да ги държи върху тротоарите или максимално близо до тях и да не ги пусна по пътните платна на булевардите. Много от протестиращите обвиниха за това решение "някое от вътрешните министерства" и изразиха недоволството си в кратки разговори с полицаите.

Действията на служителите на реда не затрудниха провеждането на шествието от Орлов мост до президентството, като почти през цялото време то беше водено от малка група младежи издигнали плакат: "Ние сме хора, а не роби на тази система".

Те стигнаха пред сградата на "Дондуков" 2 отново, за да отправят исканията си към държавния глава, тъй като по думите на един от протестиращите "в момента топката е в него". Гражданите издигнаха няколко десетки български знамена и извисиха глас в тон с националния химн, като патриотичната сцена беше последвана от скандирания "Оставка!" След това се върнаха на езерото "Ариана", където протестът приключи.