Танцовата работилница "Dance it 2013" набира участници в Бургас

Бургас Лайф

01-03-2013, 13:03

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

12 танцьори показват 12-те части на душата в спектакъла I wish

В понеделник артистичният директор на форума Петър Илиев ще посети музикалното училище

Седмото издание на танцовата работилница Dance it, която ще се проведе в столицата, набита уастници и от Бургас. В понеделник артистичният директор на форума Петър Илиев ще посети училище "Проф. Панчо Владигеров", където от 9,30 часа ще разкаже повече за формата на събитието, гостуващите артисти, хореографи и майсторските класове. Докато е в града екипът ще представи програмата и пред бургаското танцово студио "Дюн".

"В рамките на интензивна едноседмична програма световноизвестни хореографи от САЩ ще преподават специфични танцови техники на млади танцьори от цялата страна и съседните държави. Всички записали се, професионалисти и напреднали аматьори, ще имат уникалния шанс да посещават майсторски класове на утвърдени танцьори в различни стилове, а най-добрите ще получат стипендия за обучение в САЩ. Едни от най-популярните и атрактивни хореографи в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис идват у нас за Танцова работилница Danceit 2013", обясняват организаторите.
Освен това за шеста поредна година фондация "Танцово изкуство – Илиев" ще изпрати най-добрите участници на обучение в САЩ. Записването тече на ilievdance.org.
"Това е единственият по рода си такъв формат, който дава възможност на танцьорите у нас да се докоснат до майсторство на хореографи от целия свят, като в същото време има изключитело практическа насоченост. Проектът традиционно се провежда всяка година, като е разделен на пролетна и есенна/лятна сесии. До момента се радва на все по-голям успех, като през 2012 г. близо 200 участника станаха част от едноседмичните танцови маратони", допълват от екипа.