Известни бургазлийки станаха муза на талантлив художник

Мирослав Моновски ще покаже 50 портрета, сътворени изцяло по метода на компютърната Corel Draw графика.

Талантливият художник Мирослав Моновски ще покаже уникална изложба потрети на едни от най-известните бургазлийки, които участват активно в живота на социалната мрежа Facebook. Именно оттам се родила нестандартната идея на артиста. Сред портретите, сътворени  изцяло по метода на компютърната Corel Draw графика са на  Керана Ангелова, Роза Боянова, Румяна Емануилиду, Светла Гунчева, Елка Василева, Елка Стоянова, Калина Вергиева и др., актрисата Аглика Бояджиева, музикантката Благовеста Рядкова и още много любими на бургаската публика жени-творци.

Идеята на художника е по един своеобразен начин да отдаде уважение към таланта на тези талантливи дами. Създадените на компютър CDraw графики са отпечатани на високо разделителен и широкоформатен принтер, на специална канаваца. Този метод е уникален. Това е един от съвремените способи за творчество, съчетаващи въображението и таланта с компютърните технологии.

Преди 12 години Мирослав Моновски е показвал свои компютърни CDraw графики, отпечатани на картон, на изложба в "Дома на хумора и сатирата" в Габрово, който е неговото родно място. От 11 години насам той е избрал да живее и твори в село Голямо Малово, община Драгоман.

Работил е дълги години в сферата на козметичния дизайн. Негови проекти са печелили конкурси в Руски изложби на козметичен дизайн.

Отпечатаните на канаваца творби представят този метод на творчество за пръв път у нас.

Изложбата можете да разгледате в дните между 7 и 20 март в зала "Коджакафалията" в  Морското Казино. Официалното откриване ще бъде на 7 март от 18 часа.