Победители в артконкурс редят изложба на мартеници

45 колективни творби излизат пред публика днес

Днес във фоайето на Дом Лукойл - Нефтохим ще бъдат обявени резултатите от конкурса "Мартеницата - амулет за здраве" и ще бъде открита изложба с произведения на участниците. Организатори са Община Бургас, Регионален исторически музей - Бургас и Общински детски комплекс.

Конкурсът се провежда за четиринадесети път. Участват 45 колективни творби. От 3 март най-интересните от тях ще бъдат аранжирани в Етнографския музей. Новото тази година е представянето на втора изложба - част от дейностите по проект „Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", който се реализира от Община Бургас.
На тържеството ще пеят децата от Фолклорна формация "Шарени гайтани" и Детски народен хор "Трепетлика" с ръководител Пепа Запрянова, ще танцува Детски фолклорен танцов ансамбъл "Радост" с ръководител Димитър Гинов.
На 3 март - Деня на Освобождението, бургаските музеи ще отворят врати за безплатен достъп на посетители. Това ще стане между 10 до 16,30 часа.